in-de-media-titel

“Guido, ik hoor jou in de liedjes, je ontroering, je hoop en de bemoediging. Dank voor jouw muziekale bijdrage”

Artikel in Heerhugowaards nieuwsblad

foto Vincent de Vries/ Rodi Media
foto Vincent de Vries/ Rodi Media

Guido Lamm schittert in talentenjacht ‘The Voice Senior’

 

'In de muziek ben ik nog ‘n jonkie'

 

HEERHUGOWAARD – Dat je nooit te oud bent om een nieuwe carrière te beginnen, bewijst Guido Lamm. Sinds de 69-jarige Heerhugowaarder zijn zangkwaliteiten vertoonde in het televisieprogramma 'The Voice Senior' wordt hij op straat herkend en aangesproken en ontvangt hij mailtjes, appjes en brieven van mensen die zeggen door zijn muziek te zijn geraakt. "Bekenden maar ook wildvreemden zeggen dat ze tot tranen toe geroerd zijn door mijn liedje, heel bijzonder vind ik dat." De knock-outfase bleek voor Guido het eindpunt, maar hij beleefde zijn deelname aan de talentenjacht op RTL4 als één groot feest. "We worden met zo veel zorg en aandacht omringd en het gaat er zo professioneel aan toe; ik keek mijn ogen uit."

Artikel in Relevant magazine

Guido Lamm geeft workshops om kwaliteit stervensproces te verbeteren

 

'leder mens sterft maar één keer.

Dat moet zorgvuldig gebeuren'

 

Een waardig einde hoort elk Ieven of te sluiten. Dat lijkt vanzelfsprekend maar is dat niet altijd. Dikwijls vinden gesprekken over doodgaan en de dood pas plaats tijdens de stervensfase, áls ze al worden gevoerd. En meestal vanuit medisch perspectief. Dat kan en moet anders, vindt Guido Lamm. Hij geeft workshops Sterven zoals je leeft. En zingt liedjes over het thema.

Interview-Relevant-Guido-Lamm

Recentie uit "Angela kijkt TV"

Guido lamm tijdens de Blind Auditions van The Voice Senior
Guido lamm tijdens de Blind Auditions van The Voice Senior

Angela kijkt TV - Provinciale Zeeuws Courant - 25-8-2018

SENIOR

Zo, The Voice Senior is duidelijk andere  koek dan We zijn er bijna. Het is nogal een overstap van de 50-plusser die in driekwart broek staat te jeu-de-boulen naast z'n nauwkeurig gesopte camper, naar grappen over rondvliegende Tena Lady's van het zangduo Mick & Henk en de 71-jarige rockoma Noble in een mini-jurk ('2 euro') en knielaarzen. ,,Mooie beentjes nog, hè."

 

Ik ben oprecht geraakt door Guido (69) die van jongs af aan wilde zingen.
,,Maar mijn moeder zei: ‘Jongen, ga nou gewoon een vak leren’.’’