over-guido-lamm-titel

“Guido is GROOT in kleinkunst. punt.”

Guido Lamm is zanger van het Nederlandse luisterlied en kleinkunst en zingt liedjes  die tot de mooiste uit het Nederlandse repertoire gerekend mogen worden. Aangezien zijn publiek wat ouder is schuwt Guido thema’s die met de laatste levensfase samenhangen niet. Hij raakt daarmee nog al eens een gevoelige snaar en wordt ook gevraagd om de muzikale begeleiding te verzorgen bij herdenkingen en uitvaarten

guido lamm deelnemer voice senior kleinkunst zanger

Historie:
Op 21 december 1948 werd Guido in Hengelo als vierde kind geboren. Na de lagere school werd hij door zijn  ouders naar de bedrijfsschool van de Kon. Machienefabriek Stork gestuurd. Als handige jongen zou hij daar wel een vak leren. Guido werd draaier maar was daar als jonge knaap niet erg gelukkig mee. Na zijn militaire dienst koos hij voor een andere richting. Hij werd verpleegkundige, volgde opleidingen in het algemeen ziekenhuis en ook in de psychiatrie. Later studeerde hij management. Vanaf 1980 vervulde Guido leidinggevende functies in de gezondheidszorg en met name in verpleeghuizen. Dankbaar werk wat hij met veel plezier heeft gedaan.

 

Het bloed kruipt waar het niet kan gaan. Op 62 jarige leeftijd is Guido gestopt met werken om zich helemaal te kunnen richten op een zangcarrière.
Hij volgt zanglessen bij Maria Delver en gebruikt het Ouderen Songfestival om te toetsen waar hij als zanger staat.

 

Vanaf 2011 treed Guido regelmatig op in Alzheimercafé’s  en instellingen in de gezondheidszorg. Samen met zijn begeleider Rob Stoop (componist musicus) brengt hij een programma bestaande uit Nederlandse liedjes die tot de mooiste uit het Nederlandse repertoire gerekend mogen worden. Aangezien hun publiek wat ouder is schuwen zij thema’s die met die levensfase samenhangen niet. Ze raken daarmee nog al eens een gevoelige snaar.

Bekend van o.a.

The Voice Senior

Vanaf augustus 2018 deed Guido mee aan The Voice Senior.

Begeleid door coach Marco Borsato etaleerde  hij in het programma zijn zang kwaliteiten.

Ouderen Songfestival

2017: Grande Finale
in DeLaMar Theater

2016: Grande Finale
in DeLaMar Theater

2012 Grande Finale
in Carré

Lancering CD

Zondag 19 oktober 2014 presenteerde Guido, samen met Rob Stoop zijn cd
‘De kracht van Liefde’.

Guido werkt samen met:

Klaas Spekken

Samen  met Klaas gaat Guido
het theater in!
Voorbereidingen voor het theaterseizoen 2019/2020
zijn in volle gang.

Rob Stoop - Piano en Accordion

Rob voelt zich thuis in een breed scala van muzikale stijlen. Van kleinkunst- en theater muziek tot Jazz- en Wereldmuziek.

Maria Delver

 zangeres - koordirigent.

Zingen bij Maria haalt het mooiste in je naar boven, een betere zangtechniek geeft meer expressie.