over-guido-lamm-titel

Guido Lamm zingt.

Guido zingt Nederlandstalige liedjes die hem raken en weet daardoor, op zijn beurt, z’n publiek te raken. Liedjes van Jules de Corte, Toon Hermans, Wim Sonneveld, maar ook van Ramses Shaffy, Jacques Brel en Maarten van Roozendaal.

guido lamm deelnemer voice senior kleinkunst zanger

Hoe het ooit begon

Na zijn militaire diensttijd koos Guido ervoor verpleegkundige te worden. Ook in de psychiatrie. En daarnaast studeerde hij management. Vanaf 1980 vervulde hij verschillende leidinggevende functies in – met name – verpleeghuizen. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en op 62-jarige leeftijd stopte hij met dit werk om zich volledig te kunnen richten op een zangcarrière.

 

 

Optredens

Vanaf 2011 treedt Guido regelmatig op. Op allerlei verschillende locaties, maar ook veel in Alzheimercafé’s en andere gezondheidszorginstellingen, want de liefde voor de zorg zal hem nooit meer loslaten. Samen met zijn vaste begeleider - pianist Hans Boorsma - brengt hij een programma dat bestaat uit de allermooiste Nederlandstalige liedjes. In 2012, 2016, 2017 en 2021 stond hij in de Grande Finale van het ‘Nationaal Ouderen Songfestival’.

 

The Voice Senior

Op 24 augustus 2018 was Guido te zien en te horen in de eerste aflevering van ‘The Voice Senior’ met het meest indrukwekkende lied uit de latere carrière van Ramses Shaffy: “Laat Me”.
Heel Nederland had nu kennisgemaakt met Guido. Heel Nederland sloot hem in de armen. En ook op YouTube werd zijn optreden wereldwijd beluisterd en schreef iemand in Amerika: “I dont have any clue about the words he sings but it gave me goosebumps .it is going to be my first favourite Duch song.”

"Laat Me" is meer dan één miljoen keer beluisterd

 

Dames en heren: Guido Lamm ZINGT… !

Bekend van o.a.

The Voice Senior

Vanaf augustus 2018 deed Guido mee aan The Voice Senior.

Begeleid door coach Marco Borsato etaleerde  hij in het programma zijn zang kwaliteiten.

Ouderen Songfestival

2021: Grande Finale
in DeLaMar Theater

2017: Grande Finale
in DeLaMar Theater

2016: Grande Finale
in DeLaMar Theater

2012 Grande Finale
in Carré

Lancering CD

Zondag 19 oktober 2014 presenteerde Guido, samen met Rob Stoop zijn cd
‘De kracht van Liefde’.

Guido werkt samen met:

Klaas Spekken

Samen  met Klaas gaat Guido
het theater in!
Voorbereidingen voor het theaterseizoen 2019/2020
zijn in volle gang.

Hans Boorsma - Piano

Hans Boorsma

Hans Boorsma(Bergen, 1955) bespeelt sinds zijn vijfde jaar piano en sedert zijn twaalfde jaar het kerkorgel.

De bekende Amsterdamse organist Piet van Egmond, legde de basis voor Hans zijn carrière. Zowel het kerkorgel als de vleugel of piano wordt met veel enthousiasme bespeelt.

Na zijn diensttijd bij de Koninklijke Marine werden de eerste schreden in de muziekindustrie gezet bij muziekhandel Spanjaard, de start van een commerciële/ muzikale carrière.
Het populaire lied kwam op de voorgrond als vertegenwoordiger/ demonstrateur bij orgelfabriek Eminent te Bodegrave. Aansluitend werkte hij bij Yamaha Musical Instruments. Deze ervaringen zowel commercieel als muzikaal waren de opmaat om in 1989 een eigen bedrijf te starten, met import en verkoop van vleugels en piano's en het verrichten van technisch onderhoud aan deze instrumenten.

Na dit arbeidzame leven is er nu een moment om uitvoerend musicus te zijn.
Pianist in hart en nieren begeleidt Hans Boorsma Guido Lamm bij zijn optredens.

Maria Delver

 zangeres - koordirigent.

Zingen bij Maria haalt het mooiste in je naar boven, een betere zangtechniek geeft meer expressie.