workshops-en-programmas-titel

“Dementie is een chronische ziekte van de hersenen,
die de patiënten diep in het hart treft. Dementie tast de kern van hun bestaan aan.”

Uit: Bij Alzheimer op schoot van Bère Miessen.

Liedjes die als het ware langs de gevoelens van verlies, eenzaamheid en jaloezie, gaan en eindigen bij de Kracht van Liefde

De programma's

Stilstaan bij je leven, een workshop voor iedereen

Een workshop waarin je leert een gesprek te voeren over je eigen levenseinde of over dat van een ander.

Tijdens deze workshop wordt je je o.a. door middel van een presentatie, prachtige muziek en een creatieve sessie bewust gemaakt van hoe je eigen ‘ik’ zich verhoudt tot de wereld om je heen. Dit zou het vertrekpunt kunnen zijn om antwoorden te vinden rondom het levenseinde.

De huidige cultuur werkt niet bepaald in de hand dat hier makkelijk over valt te praten. Als het al gebeurt dan is het veelal in de stervensfase en dan vaak alleen uit medisch perspectief. Een belangrijk uitgangspunt van de workshop is dat bij een waardig leven ook een waardig sterven hoort.

Het met elkaar delen over dit thema kan een bijdrage leveren in je persoonlijke ontwikkeling.

In samenwerking met Basecamp theater van de ziel worden een aantal workshops aangeboden.

Op vrijdag 1 november van 11.00-14.00 uur
Locatie: Ambachtsdijk 35, Oudkarspel
Kosten: €40,- incl een eenvoudige lunch en koffie/thee

 De kracht van Liefde

‘De Kracht van Liefde ‘bestaat uit een reeks van liedjes die als het ware langs de gevoelens van verlies, eenzaamheid en jaloezie gaan en eindigen bij de kracht van liefde. U zult liedjes herkennen van o.a. Jacques Brel, Ramses Shaffy, Frans Mulder, Jules de Corte en Toon Hermans.

 

Tussen de liedjes door verteld Guido over zijn persoonlijke-, en werkervaringen. Het programma is geschikt voor ouderen en ook vooral voor iedereen die op een of andere wijze betrokken is bij de zorg voor ouderen.

 

Referentie:
‘Guido voelt en (be)leeft waarover hij zingt en weet daardoor te raken….De liedjes zijn tijdloos…zo zingt hij ondermeer het ontroerende liedje van Youp van het Hek en Ton Scherpenzeel waarin hij Meneer Alzheimer vraagt een beetje te selecteren in de dingen die hij onthoudt.’

Jasper Teule

Uw huiskamer als podium

Op het gebied van cultuur is de laatste jaren erg veel veranderd. Naast de enorme toename van festivals en grootschalige concerten is er ook  steeds meer behoefte ontstaan aan intimiteit en kleinschaligheid.

 

Een nieuwe trend zijn de huiskamer concerten.
Het huiskamerconcert brengt de cultuur naar u toe. Daar waar u, met elkaar, in uw eigen vertrouwde omgeving bent. U zit er, om het zo maar eens te zeggen, met de neus boven op.

 

Een huiskamer concert is altijd maatwerk.
Guido hoort graag welke wensen u heeft om zo zijn  programma goed daarop af te stemmen. Bij zijn optreden maakt hij gebruik van een geluidsband met bijbehorende apparatuur.

Levenseinde workshop

Het is voor velen van ons niet gemakkelijk om te praten over het levenseinde. ‘Dat komt later wel.’
Maar later blijkt nog wel eens te laat te zijn. Als een levensbedreigende ziekte zich aandient is er vaak geen rust meer om hier over te praten. Laat staan als er een acute dreiging is.

De kracht van liefde

“Dementie is een chronische ziekte van de hersenen, die de patiënten diep
in het hart treft. Dementie tast de kern van hun bestaan aan.”
Uit: Bij Alzheimer op schoot van Bère Miessen.

cover-cd-guido-lamm-de-kracht-van-liefde-

Een CD met Nederlandstalige
liedjes die langs de gevoelens van
verlies, eenzaamheid en jaloezie gaan
en eindigen bij de kracht van liefde.